Tuesday, November 19, 2013

Curs de initiere in genealogie


                   Aproape cu toţii ne cunoaştem părinţii, foarte mulţi şi-au cunoscut bunicii, puţini au habar cine le sunt străbunicii şi extrem de puţini ştiu ce se petrece cu genealogia mai îndepărtată a neamului lor. Pentru cei ce nu descind dintr-o mare familie boierească, miza genealogică pare una obscură şi dificilă, dacă nu chiar imposibilă. Dar poate exista vreo istorie familială care să nu ascundă poveşti remarcabile, deopotrivă fascinante şi tulburătoare? Cum o putem redescoperi? De unde să începem şi ce etape să parcurgem? Ce tradiţii, legende sau poveşti cu parfum de epocă păstrează părinţii, bunicii, străbunicii sau alte rude de-ale noastre? Ce mărturii preţioase şi nebăgate în seamă ascund scrisorile vechi, cărţile sau fotografiile noastre de familie? Ce conexiuni nebănuite am putea descoperi dacă am afla câte ceva despre genealogia prietenilor noştri? De ce anumite profesii, boli, poveşti de dragoste sau drame se repetă în familia noastră?
Pentru a găsi un posibil răspuns la aceste întrebări importante, vă invităm la un inedit şi incitant atelier interactiv menit să vă ajute să vă sondaţi propria istorie familială. Un binevenit prilej de a ne cunoaşte rădăcinile şi implicit propria identitate, de a călători în timp fără ajutorul vreunei maşinării miraculoase şi a descoperi epoci, moravuri şi întâmplări tulburătoare şi fascinante.
Atelierul este organizat de Asociaţia Arhitect Dimitrie Ionescu Berechet în parteneriat cu Predania şi se adresează tuturor celor interesaţi, indiferent de etnie sau de confesiune, în vârstă de peste 16 ani. El se va desfăşura în incinta Librăriei Predania, str. Vulturilor nr. 8, sector 3 (zona Hala Traian), pe parcursul a patru întâlniri, începând cu data de sâmbătă 7 decembrie 2013, ora 1100. Costul acestui atelier este de numai 19 de lei/întâlnire.
Pentru detalii şi rezervări: 0734.13.13.77

Partenerei media: Tips, Estrada Tv, Onlinegallery, B365.ro

No comments:

Post a Comment